HorseballHorseball er en lagsport til hest der målet er å kaste ballen gjennom et rundt mål på enden av banen. Sporten er en kombinasjon av polo, rugby og basketball. Horseball er en av de ti disiplinene anerkjent av FEI (det internasjonale idrettsforbundet for hestesport).  
Ballen som brukes har flere håndtak slik at spillerne kan plukke den opp fra bakken uten å gå av hesten, dette kalles for en “pick-up”.


Et lag består av fire spillere pluss to reserver om nødvendig, og spillerne må kaste ballen mellom seg minimum tre ganger til tre forskjellige lagspillere før de kan score. Hver spiller kan bare holde ballen i ti sekunder før de må kaste den videre.  


Horseball krever gode rideferdigheter og det er derfor et krav om at rytteren kan ri hesten selvstendig i skritt, trav og galopp. Det er også en fordel at rytteren er komfortabel med å ri med begrenset bruk av tøylene. Hestene går tett sammen og det kreves derfor godt samarbeid ikke bare mellom hest og rytter, men også mellom de ulike ekvipasjene.


På kurs hos oss vil det være maks åtte deltagere, og minimum fire. Dette er for å sikre at det er mulig å gjennomføre skikkelig spill gjennom treningen.