Bueskyting til hest 

Bueskyting fra hesteryggen, populært kalt Mounted Archery eller Horseback Archery, krever mye teknikk og presisjon innenfor begge grenene for å bli god.

Hesten skal følge en bane, gjerne i galopp, hvor rytteren skal treffe de ulike målene som er satt opp langs banen.

Det krever at rytteren har gode rideferdigheter og kan ri aktivt med setet og sjenkel for å styre hesten, man bruker armene til buen og det er derfor begrenset bruk av tøylene. I tillegg til god teknikk og presisjon for å treffe blink, spesielt i fart.

Bueskyting til hest kan gjennomføres på én rett linje med flere mål etter hverandre, men det er også vanlig å legge til hinder i banen. Ekvipasjen får ekstra poeng i konkurranser for å hoppe over et hinder, og ekstra poeng for å hoppe over et hinder samtidig som man skyter på blink. En vanlig konkurransebane er 90m lang med tre blinker etter hverandre. Det krever derfor at rytteren klarer å “lade” buen rask og i bevegelse.  


På kurs hos oss er det grupper på tre-fire ekvipasjer som rir etter hverandre. Det er fokus på å få hesten til å gå rett frem samtidig som rytteren vrir på overkroppen både forover, til siden og bakover, og å holde en jevn takt og rytme hele veien.