Stevneklar

Postet av Langlielva Rideklubb den 28. Jan 2022

Stevner og terminlister

Norges Rytterforbund har et eget stevnesystem det kan være nyttig å gjøre seg kjent med: NRYFstevne.no. Her kan man logge seg inn med egen profil på MinIdrett.


Grønt Kort

For å kunne delta på de aller fleste stevner er man nødt til å ha Grønt Kort (GK). Alle som er med i satsningsgruppa skal ta GK. 

Grønt Kort er en sertifisering av ryttere for å vise at man har nok kunnskap om hest til å kunne ferdes ute blandt andre ekvipasjer, og man trenger det for å kunne løse ut lisens til stevner. Hovedkurset er et digitalt kurs med en tilhørende digital bok, På vei inn i ryttersporten, gir masse grunnleggende kunnskaper om hest, hestehold, sikkerhet og konkurransereglement. 

I tillegg til det digitale kurset skal det også gjennomføres en rideprøve (her skal man ri et godkjent LC dressurprogram og hoppe et hinder på 50cm). Rideklubben følger med på hvor og når disse kursene holdes. Dersom det er mange som ønsker å ta GK kan rideklubben sette opp et slikt kurs selv.


Lisens

For dere i satsningsgruppen er det mest sannsynlig at dere starter med en skolehest. Rideskolehester blir registrert med hestelisens gratis for å hjelpe til rekruttering inn i sporten.

Rytterlisens må man derimot skaffe selv. Alle distriktstevner og høyere nivåer krever rytterlisens, dette må løses på årlig basis. Det er ikke et krav om lisens på klubbstevner.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.